ابنبات

ابنبات


ابنبات بجنورد دیر زمانیست که با طعم دلپسندش بر بساط چای خانواده ها راه یافته و با شناساندن خود در شهرهای دور و نزدیک و حتی آنسوی مرزها به هر شیوه کام ها را شیرین و طرفدارانی پر و پا قرص پیدا کرده است.ا

مروز غالب بجنوردی ها هنگامی که قصد مسافرت و دیدار دوستان و عزیزان ساکن در شهرهای دیگر را دارند شهر خود را ترک نمی کنند مگر انکه همچون گذشته ها به رسم سوغات، بسته ای چند آبنبات آنهم از نوع سفارشی همراه خود داشته باشند افزون بر این مسافرانی که به بجنورد می آیند یا در سر راه زیارت امام رضا(ع) از این شهر می گذرند نیز با ره آوردی از آبنبات ،‌بجنورد را پشت سرمی گذارند. برای تهیه ابنبات ابتدا شکر را در دیگ بزرگ مسی با آب حل می کنند ، تا جایی که شکر حل شود بهم می زنند. بعداز جوشاندن و صاف کردن، در دیگچه کوچک و تا دمای 100 درجه جوشانده می شود محلول اماده شده را روی سنگ آبی می ریزند تا سرد شود، این مرحله قالب زدن و بعد از سرد شدن قالب ها را با ضربه زدن جدا می کنند