جهش تولید | دوشنبه، ۵ آبان ۱۳۹۹

سمنوپزون - show-content

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

سمنوپزون

سمنوپزون


 

 

مردم خراسان شمالی به سنت ها و آئین های نوروزی خود افتخار می کنند و آنرا جشن می گیرند، چون نوروز ریشه در اعتقادات دینی مردم دارد و به آن با دیده تقدس می نگرند.

 

با گذشت ساليان این جشن باستانی که جزئی از فرهنگ و تمدن درخشان ایرانیان است نه تنها فراموش نشده بلكه بر عظمت و شکوه آن افزوده شده و در سطح بین المللی به ثبت میراث جهانی نيز رسیده است.
یکی از متداول ترین غذاهایی که به مناسبت نوروز، در خراسان شمالی پخته می شود سمنو(سمنک، سومنك، سوملک، سمنی، سمنه) است که با استفاده از جوانه گندم تهیه می شود.

در مناطق مختلف این استان سمنو را به صورت دسته جمعی و گاهی در طول شب می پزند و در موقع پختن سمنو سرودهای مخصوصی می خوانند، دعاهای مختلفی همراه با نماز می خوانند و نذوراتی هم با نام و یاد حضرت فاطمه زهرا(س) دارند.

پس از پختن سمنو و آماده شدن آن، دیگ سمنو را می برند، در اتاقی می گذارند و رویش را با پارچه ای می پوشانند و تا صبح نباید کسی به آن دست بزند.