سمنوپزون - show-content
نمایشگر دسته ای مطالب
سمنوپزون
سمنوپزون
مردم خراسان شمالی به سنت ها و آئین های نوروزی خود افتخار می کنند و آنرا جشن می گیرند، چون نوروز ریشه در اعتقادات دینی مردم دارد و به آن با دیده تقدس می نگرند.
با گذشت ساليان این جشن باستانی که جزئی از فرهنگ و تمدن درخشان ایرانیان است نه تنها فراموش نشده بلكه بر عظمت و شکوه آن افزوده شده و در سطح بین المللی به ثبت میراث جهانی نيز رسیده است.
یکی از متداول ترین غذاهایی که به مناسبت نوروز، در خراسان شمالی پخته می شود سمنو(سمنک، سومنك، سوملک، سمنی، سمنه) است که با استفاده از جوانه گندم تهیه می شود.
در مناطق مختلف این استان سمنو را به صورت دسته جمعی و گاهی در طول شب می پزند و در موقع پختن سمنو سرودهای مخصوصی می خوانند، دعاهای مختلفی همراه با نماز می خوانند و نذوراتی هم با نام و یاد حضرت فاطمه زهرا(س) دارند.
پس از پختن سمنو و آماده شدن آن، دیگ سمنو را می برند، در اتاقی می گذارند و رویش را با پارچه ای می پوشانند و تا صبح نباید کسی به آن دست بزند.